Bevallom, mindig is irigy voltam a gyerekekre az adventi naptár miatt, ami 24 jeles napon át minden egyes reggelre tartogat valami meglepetést. Nagyon tetszik, ahogy nap mint nap egy kis aprósággal emlékeztet a közelgő ünnepre. Mivel híve vagyok a kézzel gyártott egyedi ajándékoknak, minden évben igyekszem újabb és újabb ötletekkel előrukkolni-advent idején is. Megvalósított ötleteim közül örömmel osztok meg most egyet, s remélem neked is kedved szottyan az alkotásra.
Jó munkát, s ha idén már nem futja naptárkészítésre az idődből, ne csüggedj, lesz jövőre is advent!
Aggod Zsuzsa
Édes adventi naptár
Az előző években innen-onnan óhatatlanul is érkeztek hozzánk ehetetlenül rossz csokikat rejtő adventi naptárak. A kiöntött műanyag formák viszont aranyat érnek – kedvünkre próbálkozhatunk csoki öntéssel! Készíthetünk mazsolást, mandulást, kesudióst, ínyenceknek birsalmasajtost, fahéjast, szegfűszegest, a gurmanoknak pedig borsost, csilist vagy gyömbérporost. Nem is gondolnád, milyen egyszerű a csokiöntés!
Hozzávalók:
- 200 gr finom csoki – lehet fehér, tej- és étcsoki is
- magok, mazsola, kandírozott gyümölcs
- fűszerek – gyömbér, fahéj, kardamom, csili, bors stb.
- sűrített tej – választható
Elkészítés:
- A csokit tördeld össze, és óvatosan olvaszd meg – én mikróban szoktam alacsony fokozaton folyamatosan figyelve, mikor kezd olvadni.
- Ha fűszerezni is szeretnéd a csinos csokiformákat, a kiválasztott ízeket kisebb adag olvasztott csokihoz keverd hozzá.
- A még folyékony csokit csurgasd vagy kanalazd a formába.
- Ha magokat, kandírozott gyümölcsöt szeretnél hozzáadni, vágd kisebb darabokra őket, és nyomkodd a masszába.
- Készítményedet tedd a hűtőbe.
- Ha megszilárdultak, vedd ki a finomságokat, és csomagold be őket egyenként celofánba, alufóliába vagy selyempapírba. Egy szép befőttesüvegben remek helyük lesz advent idejére.
Ajánló: Amennyiben tetszett az írás, és kíváncsi vagy a többire is, kérlek „lájkold”, oszd meg és kövesd nyomon az Esszencia folyamát a Facebook-on is: https://www.facebook.com/esszencialap/
A saját fotóinkon kívül, a https://pixabay.com oldalról kölcsönöztük a képeket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: