Forró italok – másképp 1.

      Télen talán semmi sem dobja föl, kényezteti úgy az embert, mint egy kellemes forró ital, pláne, ha egészséges is. A hagyományos teán, forralt boron kívül még számos összetevőből készülhet melegséggel átjáró ital, ami nemcsak finom és immunerősítő, hanem a kedvetlenséget, erőtlenséget is oldja. Igyekeztünk csokorba gyűjteni minél több fűszert és gyógynövényt, illetve italreceptet, melyek a zord hidegben is felforrósítják a hangulatot.

Tipikus téli fűszerek – nem csak télen

Téli teavariációk

A teaként fogyasztható leforrázott gyógynövények ízlés és igény szerint másokkal keverhetők, mézzel, citromlével vagy a téli fűszerek valamelyikével is ízesíthetők.

Citromfőzet

     Könnyen készíthetünk antioxidánsokkal és tápanyagokkal teli, immunerősítő, méregtelenítő és gyulladáscsökkentő fanyar forró italt, ha 3 dl felforralt vízbe egy fél citrom levét, negyed teáskanálnyi kurkumát és egy csipetnyi csilit vagy cayenne borsot keverünk. Édesíthetjük mézzel, de a reszelt vagy szeletelt gyömbér és a mentalevél is illik hozzá.

     Forró csoda nem csak ínyenceknek

     Immunerősítő, légzéskönnyítő és zsírégető vitaminbombát készíthetünk, ha apróra reszelt tormát és gyömbért leforrázunk, még melegen leszűrjük, és citromlével, fahéjjal, mézzel ízesítve elkortyoljuk. A bátrabbak préselt fokhagymát is tehetnek bele, illetve a reszelt tormát és gyömbért meg is ehetik a végén!

Címkék: , , , , , ,

Ajánló: Amennyiben tetszett az írás, és kíváncsi vagy a többire is, kérlek „lájkold”,  oszd meg és kövesd nyomon az Esszencia folyamát a Facebook-on is: https://www.facebook.com/esszencialap/

A saját fotóinkon kívül, a https://pixabay.com oldalról kölcsönöztük a képeket. 

Tovább a blogra »