Bár a boltokban kínált színes szaloncukrok márka- és ízválasztéka zavarba ejtő, megpróbálkozhatunk házi szaloncukor-készítéssel is. Ezt a receptet több helyen is olvastam, elég egyszerűnek tűnt, de… A végeredményt lejjebb láthatod!
Az alaphoz:
– fél kg cukor
– 1,5 dl víz (vagy tej)
– 10 dkg étcsokoládé
– 5 dkg vaj
– 10 dkg darált keksz (vagy mézeskalács)
Az ízesítéshez:
Lényeg a lényeg: a csomagolásnál kövesd a hagyományokat, hogy igazi szaloncukrod legyen a fán!
Sok szerencsét a házi szaloncukor-készítéshez!
Utóirat:
Nekem sajnos elsőre nem sikerült egy rendes, használható adagot összehoznom. Valószínűleg nem figyeltem eléggé, így a fondant, kihagyva a krémszerű állapotot, kőkeménnyé dermedt. Visszamelegítve lényegében karamellt kaptam, amihez azért lelkiismeretesen hozzátettem a választott íz-kiegészítőket – ám a végeredmény leginkább az amerikaiak cukorkapálcájára hajazott.
Mint említettem, mindenképp élmény volt, és egy próbát megért. Tarsolyomban szerencsére akad másik recept: ha beválik, megosztom veletek.
Aggod Zsuzsa keze nyomán
Ajánló: Amennyiben tetszett az írás, és kíváncsi vagy a többire is, kérlek „lájkold”, oszd meg és kövesd nyomon az Esszencia folyamát a Facebook-on is: https://www.facebook.com/esszencialap/
A saját fotóinkon kívül, a https://pixabay.com oldalról kölcsönöztük a képeket.