Szaloncukor házilag – avagy hogyan lesz a szaloncukorból cukorpálca?

     Bár a boltokban kínált színes szaloncukrok márka- és ízválasztéka zavarba ejtő, megpróbálkozhatunk házi szaloncukor-készítéssel is. Ezt a receptet több helyen is olvastam, elég egyszerűnek tűnt, de… A végeredményt lejjebb láthatod!

Hozzávalók:

Az alaphoz:

– fél kg cukor

– 1,5 dl víz (vagy tej)

– 10 dkg étcsokoládé

– 5 dkg vaj

– 10 dkg darált keksz (vagy mézeskalács)

Az ízesítéshez:

Lényeg a lényeg: a csomagolásnál kövesd a hagyományokat, hogy igazi szaloncukrod legyen a fán!

Sok szerencsét a házi szaloncukor-készítéshez!

Utóirat:



     Nekem sajnos elsőre nem sikerült egy rendes, használható adagot összehoznom. Valószínűleg nem figyeltem eléggé, így a fondant, kihagyva a krémszerű állapotot, kőkeménnyé dermedt. Visszamelegítve lényegében karamellt kaptam, amihez azért lelkiismeretesen hozzátettem a választott íz-kiegészítőket – ám a végeredmény leginkább az amerikaiak cukorkapálcájára hajazott.

     Mint említettem, mindenképp élmény volt, és egy próbát megért. Tarsolyomban szerencsére akad másik recept: ha beválik, megosztom veletek.

Aggod Zsuzsa keze nyomán

Címkék: , , , , ,

Ajánló: Amennyiben tetszett az írás, és kíváncsi vagy a többire is, kérlek „lájkold”,  oszd meg és kövesd nyomon az Esszencia folyamát a Facebook-on is: https://www.facebook.com/esszencialap/

A saját fotóinkon kívül, a https://pixabay.com oldalról kölcsönöztük a képeket. 

Tovább a blogra »