Esszencia

4 immunerősítő gyümölcs

      Immunrendszerünket érdemes rendszeresen erősítenünk, hogy szervezetünket felvértezzük a vírusok támadásával szemben. Íme 4 finom gyümölcs, ami visszaverheti a támadásokat!

Ananász

      Speciális alkotóelemeinek köszönhetően segít gyorsabban leküzdeni a fertőzéseket. Kiváló C-vitamin forrás, ami nélkülözhetetlen a hatékony immunrendszer védelméhez. A benne lévő mangán vitalizál, ami különösen jól jöhet akkor, ha betegségből vagy műtét után lábadozunk, valamint évszak váltásokkor, amikor az időjárás túlzottan rányomhatja bélyegét a teljesítményünkre és a hangulatunkra. Az ananászban nagy mennyiségben megtalálható bromelin idő előtt elpusztítja a gyulladások kialakulásáért felelős anyagokat. Serkenti az emésztést és az anyagcserét, csökkenti a puffadást, s nem utolsó sorban tökéletes zsírégető.

Grépfrút

       Gazdag vitamin- és antioxidánsforrás, ráadásul remek méregtelenítő gyümölcs. Védi a szívet és az érrendszert, pektintartalmánál fogva csökkenti a megemelkedett koleszterinszintet. Magja rendkívül keserű, ezért nem tanácsos szétrágni. A belőle készült kivonatot viszont érdemes táplálékkiegészítőként fogyasztani, mivel rendkívül jó vírus-, gomba- és baktériumölő szer. Számos kórokozót képes kitessékelni a szervezetből, de alkalmazhatjuk akkor is, ha nem vagyunk betegek, ugyanis kiemelkedő szerepet játszik a megelőzésben.

Áfonya

       Kiemelkedően sok antioxidánst tartalmaz, amely nemcsak az öregedéssel szemben nyújt védelmet, hanem az érfalakat is erősíti, fokozza a szervezet tápanyagellátását és jótékonyan hat a szív működésére. Gyulladáscsökkentő hatása is ismert, sőt a tőzegáfonya kifejezetten ajánlott a gyakran makaccsá váló és nehezen enyhíthető húgyúti fertőzések kezelésére, megelőzésére is.

Szőlő

      Bővelkedik antioxidánsban, hatékonyan szembeszáll a sejtek öregedéséért, károsodásáért felelős szabad gyökökkel, kiváló bőrszépítő. Erősíti a vérereket, és kedvezően hat a szív működésére. Értékes flavonoidokban és káliumban gazdag, tisztítja a vesét és a májat, hatékony méregtelenítő. Nem árt tudni azt sem, hogy a vörös szőlőnek magasabb az antioxidáns tartalma, mint a fehér színű változatának.

Ajánló: Amennyiben tetszett az írás, és kíváncsi vagy a többire is, kérlek „lájkold”,  oszd meg és kövesd nyomon az Esszencia folyamát a Facebook-on is: https://www.facebook.com/esszencialap/

A saját fotóinkon kívül, a https://pixabay.com oldalról kölcsönöztük a képeket. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!