Esszencia

A csokifüggőség mégpedig létezik! 1.

      Mindenki szereti a csokoládét, hisz alkalmanként felülmúlhatatlan az érzés, ahogy lágy, kellemes íze elolvad és szétterjed a szánkban. Sokan azonban képtelenek neki ellenállni, egyetlen napot sem bírnak ki nélküle, s a kéznél lévő csokihalmot szempillantás alatt eltüntetik. Összeállításunk a csokifüggőség fizikai és lelki hátterének felvázolása mellett igyekszik hasznos tanácsokkal is szolgálni, hogy… Tovább »

Kerülj az érzéki örömök csúcsára – természetesen! 2.

     A férfiak és nők egyaránt régóta alkalmazzák a szexuális vágyaikat és teljesítőképességüket fokozó csodaszereket, hogy a „pásztor óráik” mind tökéletesebbek és élvezetesebbek legyenek. A természet mellett, a különféle történelmi korok és kultúrák népi hagyományai bőségesen gondoskodtak is az afrodiziákumok színes és hatékony palettájáról. Nézzük, vajon melyek azok a kézenfekvő fűszerek és élelmiszerek, melyek… Tovább »

Advent dióhéjban 13.

      Az advent hagyománya a IV. századig nyúlik vissza, s a keresztény kultúrkörben a december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól, a karácsonyig tartó időszakot öleli fel. Elnevezése latin eredetű, az „Adventus Domini”, vagyis az „Úr eljövetele” kifejezésből származik. Korábban az adventi időszakra jellemző volt a böjtölés, a mulatságok tiltása is, ám napjainkra a XIX…. Tovább »

Házi készítésű szaloncukor – lehet, hogy ronda, de garantáltan finom!

       Okulva az előző szaloncukor-készítésem kudarcából, arra gondoltam, ideje keresnem valami kedvemre valót, s gyorsan egy kedves ismerősömnek már bevált, általam is kóstolt recept elkészítésébe fogtam. Fantasztikusan finom és reform is: tele magvakkal és aszalt gyümölccsel! Íme a receptje: Kb. 50 darab szaloncukorhoz: 20 dkg mag 20 dkg aszalt gyümölcs 2 evőkanál sűrű lekvár 1… Tovább »

Gondoltad volna, honnan ered a szaloncukor?!

    Távoli rokona, a francia fondant-desszert a XIV. században hódította meg az édesszájúakat, melynek receptje valószínűleg csak a XVII. században került Németországba. A „salonzuckerl” a XIX. század vége felé jutott el Magyarországra, került fólia-csomagolásba, s attól kezdve hazánkban szinte azonnal népszerűvé, a Karácsony elengedhetetlen kellékévé és jelképévé, szinte hungarikummá vált.  A szaloncukor eredete   … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!