Esszencia

A karácsonyfa szimbóluma

      A karácsonyfa tisztelete a régi időkre nyúlik vissza, mikor a téli napforduló tájékán az újjászületést várva, közösen ünnepeltek az erdei fa körül tánccal és tűzzel.       A karácsonyfa egyfajta életfa, „megszentelt fa”, avagy az élet folytonosságát jelképező örökzöld, melynek díszei is hagyományosan fontos szimbólumokká váltak.       A lakásba költöztetett karácsonyfán… Tovább »

Egyedi díszítésű karácsonyfa, közösségépítés és környezetkímélés – kell ennél több?

       Mikor az első önállóan állított karácsonyfám nehézkesen, de megállíthatatlanul feldőlt, maga alá temetve üvegdíszt, habcsókot, és a féltve óvott csúcsdíszt, -amiből kettőt már díszítéskor átbökött a fenyőfa teteje-, a szilánkok és habcsókmorzsák közt üldögélve elhatároztam, hogy strapabíróbb díszeket fogok ezentúl használni. És kikötöm a karácsonyfát… Mit miért teszünk a karácsonyfára?    … Tovább »

Mézeskalács, ahogy mi szeretjük

     Egy olyan titkos mézeskalácsreceptet osztok meg veletek, melynek eredménye frissen-langyosan nagyon puha és finom; aztán megdermed, és biztosítja a karácsonyi illatokat a lakásban. Mire pedig leszedjük a fáról, ismét jó omlós lesz. Persze fahéjas teába mártogatva mindig jó! Ha van gyerek a közeledben, a mézeskalácssütést és -díszítést nagyon fogja élvezni! Hozzávalók: 35 dkg… Tovább »

Gondoltad volna, honnan ered a szaloncukor?!

    Távoli rokona, a francia fondant-desszert a XIV. században hódította meg az édesszájúakat, melynek receptje valószínűleg csak a XVII. században került Németországba. A „salonzuckerl” a XIX. század vége felé jutott el Magyarországra, került fólia-csomagolásba, s attól kezdve hazánkban szinte azonnal népszerűvé, a Karácsony elengedhetetlen kellékévé és jelképévé, szinte hungarikummá vált.  A szaloncukor eredete   … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!