Esszencia

Advent dióhéjban 16.

     Az advent hagyománya a IV. századig nyúlik vissza, s a keresztény kultúrkörben a december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól, a karácsonyig tartó időszakot öleli fel. Elnevezése latin eredetű, az „Adventus Domini”, vagyis az „Úr eljövetele” kifejezésből származik. Korábban az adventi időszakra jellemző volt a böjtölés, a mulatságok tiltása is, ám napjainkra a XIX. században… Tovább »

Üvegbe zárt ajándékok III.

     Karácsony közeledtével szeretnék mutatni néhány gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomságot, ami szemet gyönyörködtető ajándék, sokáig eláll, de mégsem kell a portörlővel kerülgetni évekig. Az üvegbe zárt különféle finomságok által szívhez szóló, praktikus és mutatós ajándékkal lephetitek meg szeretteiteket. Ötletes és személyes, ráadásul viszonylag gyorsan és olcsón összeállítható. Sajtot az üvegbe!      Sajtkedvelőknek… Tovább »

Advent dióhéjban 15.

     Az advent hagyománya a IV. századig nyúlik vissza, s a keresztény kultúrkörben a december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól, a karácsonyig tartó időszakot öleli fel. Elnevezése latin eredetű, az „Adventus Domini”, vagyis az „Úr eljövetele” kifejezésből származik. Korábban az adventi időszakra jellemző volt a böjtölés, a mulatságok tiltása is, ám napjainkra a XIX. században… Tovább »

Üvegbe zárt ajándékok II.

     Karácsony közeledtével szeretnék mutatni néhány gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomságot, ami szemet gyönyörködtető ajándék, sokáig eláll, de mégsem kell a portörlővel kerülgetni évekig. Az üvegbe zárt különféle finomságok által szívhez szóló, praktikus és mutatós ajándékkal lephetitek meg szeretteiteket. Ötletes és személyes, ráadásul viszonylag gyorsan és olcsón összeállítható. Az ünnepekre megosztom veletek két házi… Tovább »

Advent dióhéjban 14.

       Az advent hagyománya a IV. századig nyúlik vissza, s a keresztény kultúrkörben a december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól, a karácsonyig tartó időszakot öleli fel. Elnevezése latin eredetű, az „Adventus Domini”, vagyis az „Úr eljövetele” kifejezésből származik. Korábban az adventi időszakra jellemző volt a böjtölés, a mulatságok tiltása is, ám napjainkra a XIX…. Tovább »

Üvegbe zárt ajándékok I.

    Karácsony közeledtével szeretnék mutatni néhány gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomságot, ami szemet gyönyörködtető ajándék, sokáig eláll, de mégsem kell a portörlővel kerülgetni évekig. Az üvegbe zárt különféle finomságok által szívhez szóló, praktikus és mutatós ajándékkal lephetitek meg szeretteiteket. Ötletes és személyes, ráadásul viszonylag gyorsan és olcsón összeállítható. Mézzel folyó magok, diófélék és aszalt… Tovább »

Advent dióhéjban 13.

      Az advent hagyománya a IV. századig nyúlik vissza, s a keresztény kultúrkörben a december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól, a karácsonyig tartó időszakot öleli fel. Elnevezése latin eredetű, az „Adventus Domini”, vagyis az „Úr eljövetele” kifejezésből származik. Korábban az adventi időszakra jellemző volt a böjtölés, a mulatságok tiltása is, ám napjainkra a XIX…. Tovább »

Advent dióhéjban 12.

     Az advent hagyománya a IV. századig nyúlik vissza, s a keresztény kultúrkörben a december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól, a karácsonyig tartó időszakot öleli fel. Elnevezése latin eredetű, az „Adventus Domini”, vagyis az „Úr eljövetele” kifejezésből származik. Korábban az adventi időszakra jellemző volt a böjtölés, a mulatságok tiltása is, ám napjainkra a XIX. században… Tovább »

Advent dióhéjban 11.

     Az advent hagyománya a IV. századig nyúlik vissza, s a keresztény kultúrkörben a december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól, a karácsonyig tartó időszakot öleli fel. Elnevezése latin eredetű, az „Adventus Domini”, vagyis az „Úr eljövetele” kifejezésből származik. Korábban az adventi időszakra jellemző volt a böjtölés, a mulatságok tiltása is, ám napjainkra a XIX. században… Tovább »

Szaloncukor házilag – avagy hogyan lesz a szaloncukorból cukorpálca?

     Bár a boltokban kínált színes szaloncukrok márka- és ízválasztéka zavarba ejtő, megpróbálkozhatunk házi szaloncukor-készítéssel is. Ezt a receptet több helyen is olvastam, elég egyszerűnek tűnt, de… A végeredményt lejjebb láthatod! Hozzávalók: Az alaphoz: – fél kg cukor– 1,5 dl víz (vagy tej)– 10 dkg étcsokoládé– 5 dkg vaj– 10 dkg darált keksz (vagy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!